kapper

Een barbier komt van het woord ‘barm’ dat baard betekent. De term wordt echter ook gebruikt om iemand aan te duiden die zich bezighoudt met het haar op de hoofdhuid, of iemand die speciale borstels of kammen gebruikt om het haar te verzorgen.

In sommige landen worden kappers nog steeds “barbiers” genoemd, maar in andere landen worden ze ook wel “kappers” genoemd. Voor het knippen van het haar en andere haarbehandelingen gebruiken ze tondeuses, dat zijn mechanisch bediende snijwerktuigen. De tondeuse wordt gebruikt om zowel lang als kort haar te knippen. In de meeste landen hebben kappers ook andere beroepen, zoals bleken, het vaststellen van keukens en het verstrekken van geneesmiddelen.

De kappers van vandaag wassen over het algemeen het haar na het knippen, wassen het met shampoo en brengen conditioner aan. Ze kunnen ook de hoofdhuid wassen en de rug van een klant wassen. Ze kunnen al dan niet haarkleuring uitvoeren of neusharen knippen. Over het algemeen knippen ze geen haar van kinderen.

Voor kinderen helpt een kapper meestal met het borstelen van hun sinaasappels en het wassen van hun ogen. Voor de volwassenen helpt de barbier met het verzorgen en stylen van het haar. Hij of zij kan ook een dokter zijn, een wetsdienaar, of iemand die helpt in sommige tempels of gebedshuizen.

Soorten kappers

Het werk van een kapper is zowel fysiek als mentaal veeleisend. Fysiek knipt hij het haar, terwijl hij mentaal nadenkt over de hoofdhuid en het haar. Hij of zij moet kennis hebben van verschillende kapsels, het haartype van de klant kunnen analyseren, pijn kunnen verdragen en geduld hebben.

Kappersdiensten worden nu door vele gediplomeerde kapperszaken uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten kappersdiensten: knippen, scheren, steilen, krullen, enz. Het unieke aspect van barbieren is dat het kapsel en het imago worden gecreëerd door de professionele barbier, die een uniek patroon volgt van knippen, stylen en medische behandeling.

De drie soorten kappers zijn:

– Traditionele of educatieve barbershops zijn bedoeld voor mensen die een vak willen leren. In de educatieve barbershops worden technieken aangeleerd voor het knippen, scheren enz. en wordt voorlichting gegeven over huidverzorging.

– In de barbiershops van Peel apart worden specifieke knip- en scheertechnieken aangeleerd, terwijl in de Barbershop Middelburg  in de kantine voorlichting wordt gegeven over gezondheid en huidverzorging.

– Fabrikanten van apparatuur leveren kappers-, salon- en medische spa-uitrusting.

Als we het over salons hebben, vindt u allerlei soorten diensten die door haarstylisten worden aangeboden:

– Om kennis te maken met verschillende kapsels en coupes.

– Voor het geven van kortingen.

– Om goederen of diensten te verkrijgen van andere dan de plaatselijke kapperszaak of schoonheidssalon.

– Het bezitten en exploiteren van een kuuroord of een ander soort bedrijf.

– Om een succesvolle schoonheidssalon te leiden en te runnen.

– Meer gespecialiseerde diensten op het gebied van haar, huid, nagels en algemene gezondheid worden verleend in een professionele kapsalon.

– Het personeel helpt klanten hun haar en/of nagels te verzorgen.

– De schoonheidsspecialist of estheticus richt zich op de huid en maakt deze glad en stralend.

– De levensstijl van de klanten wordt beheerd door het werk van de estheticus.

Alledaagse schoonheidssalons en kapperszaken voorzien de klanten over het algemeen van de beste producten en de meest geavanceerde apparatuur. Ze zijn ook bezorgd over de gezondheid en het welzijn van de klanten. Hier zijn een paar redenen waarom mensen voor deze salons en kuuroorden kiezen:

– Ze bieden diensten met betrekking tot schoonheid, huid, nagels, haar, enz.- Ze hebben de availableletrained personeel om te zorgen voor al uw schoonheid needs.- Deze salons en kuuroorden hebben de beschikbare opgeleid personeel om te zorgen voor uw verwondingen en behandelingen.- Deze salons zijn bezorgd over de veiligheid van de klant.- Make-up, gezichtsbehandelingen, enz. worden gedaan in deze salons.- Veilige werkomstandigheden en behandelen alle klanten met respect.- Deze salons maken een inspanning om ‘gezonde’ look en ‘Sad Clown’ look.- Laat wat tijd kloof tussen klanten, dit zal ervoor zorgen dat mensen geest krijgt ontspannen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.