Waarom sport en lichaamsbeweging belangrijk is

 

sporten

In dit artikel zal ik u enkele redenen geven waarom sport en lichaamsbeweging belangrijk is en hoe het u kan helpen.

In de eerste plaats hebben sport en beweging iets te maken met uw gezondheid. Ik kan je uit ervaring zeggen dat sporten je zeker kan helpen om langer te leven. Ik ben een hele tijd actief geweest en ben rond de 168 jaar geworden. Ik ben niet in dezelfde vorm gebleven en heb op 75-jarige leeftijd een hartaanval gehad. Ik denk dat een hartaanval minder te maken zou hebben gehad met mijn cardiovasculaire fitheid (totale gecentreerdheid) dan met het feit dat ik een actieve levensstijl had. Ik zou zeker in een betere conditie zijn geweest om dat soort dingen aan te kunnen.

Niet genoeg.

Niet genoeg is niet genoeg om gezond te zijn! Je moet bewegen en je moet het plezierig maken. Er zijn veel manieren om dit te bereiken en het plezierig te maken. Een manier is om doelen te stellen. Als je doelen stelt, moet je hard werken om ze te halen. Overweeg een doel te stellen om herhaaldelijk een mijl af te leggen tijdens het wandelen (met of zonder hardlopen). Het stellen van zo’n doel kan je longen en je cardiovasculaire conditie echt oprekken.

Hoe het je leven zal beïnvloeden

Dit is een voordeel dat ik zeker ga krijgen. Ik heb gelezen over een medisch onderzoek waarin staat dat mensen met een pfc langer leven dan mensen zonder pfc. Dat werd ook ondersteund door een andere studie die aantoont dat mensen met een pfc productiever zijn en mentaal sterker. Uiteraard zijn beide zaken voordelen voor mij, omdat ik mijn leven leef en normaal mezelf ben. Ik vind mezelf dankbaar dat er ook iets is dat me een “insider” voordeel geeft.

Er is geen excuus

Als je geen geld hebt om naar een sportschool te gaan (wat de meesten van ons niet hebben, maar als je het financieel moeilijk hebt, dan kun je net als ik lid worden van de joggingclub). Heb je geen zin om lid te worden van een sportschool of denk je dat het idee om lid te worden van een joggingclub je niet zal bevallen? Sta gewoon op en doe het. Je maakt jezelf in ieder geval gelukkig. Je zult sneller beter worden en er zullen minder blessures optreden. Ik ken veel mensen die op school lid zijn geworden van een joggingclub en nog steeds geen kilometer kunnen lopen, maar toen ze jonger waren, konden ze wel joggen.

De les

Sport en lichaamsbeweging zullen u niet alleen helpen langer te leven, maar het zal u ook helpen gezonder te zijn en een buitenstaander zou het zelfs beter doen dan u. Als je eenmaal begint en aan de slag gaat, zul je er echt plezier in krijgen.

lees meer:

Sporten Nieuwerkerk aan den IJssel

Leave a Reply

Your email address will not be published.