winnen

 

Boksers verdienen punten door de tegenstander te slaan, meestal met een gesloten vuiststoot (jab). Boksers kunnen elkaar al na twaalf seconden knock-out slaan. In tegenstelling tot MMA (mixed martial arts), zal een bokser idealiter zijn tegenstander knock-out willen slaan, in plaats van hem te onderwerpen. De regels zijn, in het algemeen, minder streng dan die voor mixed martial arts. Takedowns zijn relatief zeldzaam. Vaak is een knock-out het resultaat van een combinatie. Niet bijten of in de ogen stompen. Het is echter wel toegestaan om in een hoek te boksen. Het wordt echter niet aangemoedigd. De voorbereiding van een bokser op iemand die op hem afkomt, en de verrassing die gepaard gaat met corner-boxing, is in de mixed martial arts minder dan aanwezig. De regels bepalen bovendien dat een vechter maximaal twaalf seconden mag boksen.

Boksen wordt, over het algemeen, gunstig bekeken. Over het algemeen wordt boksen als gewelddadiger beschouwd. De regels van de sport, die werden ingevoerd om de gezondheid van de boksers te beschermen, worden nu ook aangepast om de boksers te beschermen. Tot op zekere hoogte zullen scheidsrechters op het scherm helpen bepalen of een knock-out of een onderwerping al dan niet is bereikt. En de boksers zelf zijn dit ook gaan geloven.

In 2010 maakte de UFC, het bestuursorgaan van de gemengde vechtsport, de weg vrij voor wat nu bel Premium Boxing is. Een meer redelijke standaard dan veel vechtsporters geloven dat de normen van vandaag meer in overeenstemming zijn met wat oorspronkelijk de bedoeling was. Zo is er meer aandacht voor het op de grond staan om een voordelige positie te vinden, dan voor het rechtuit schieten vanuit een stand-up.

Wladimir Klitschko is houder van drie van de belangrijkste titels in de zwaargewicht en middengewicht divisies. Hij heeft, net als zijn helden elders in de sport, bijna elk zwaargewicht kampioenschap gewonnen gedurende meer dan twintig jaar. Hij won kampioenschappen in zes verschillende landen buiten Rusland. Maar wat hem onderscheidt van de andere boksers in het zwaargewicht is de manier waarop hij zijn vak als vechter verbetert.

Klitschko is geen rukker. Hij is de meester van de strategie, waarbij hij zijn tegenstanders uitglijdt en recht in de kaak ellebogen geeft, en vaak zestien ronden in één gevecht neerlegt. Hoewel hij zich meer rondes bewust is van zijn algemene aanvallen buiten de veertig, begrijpt hij ook dat een goed gebruik van zijn hoofd, en de plaatsing van zijn rechter waarmee hij getraind heeft, zijn stootkracht enorm helpt.

Technisch gezien heeft Klitschko nu bijna geen gewoonte meer om naar voren te komen en aan te vallen, daarom leken zijn rechterhaken, die hij in de eerste ronde vaak gooide, enigszins ineffectief. Hij moet immers nog leren zijn energie te sparen, of misschien zijn geduld. Hij toonde ook een tamelijk korte en vloeiende beweeglijkheid wanneer hij lange tijd achteruit bewoog, in een poging de positie te behouden van waaruit hij weinig of geen schoten voor de tegenstander had. Als gevolg daarvan laat hij veel van zijn werk als verdediger liggen.

Hoe win je?

Waarom was Klitschko dan toch zo dominant, en waarom heeft hij nu verloren? Ik zeg dat hij zo dominant was omdat hij zijn spel begrijpt. En beter dan die van wie dan ook.

Als je naar de meeste van Klitschko’s tegenstanders kijkt, zul je zien dat ze niet zo technisch onderlegd zijn. Klitschko’s spel is alleen gebaseerd op pure agressie en kracht. Begrijp dat. Boksen gaat net zo goed over pure kracht, als elke andere sport. Het gaat erom hoeveel kracht je toepast in een bepaalde situatie. Kijk maar naar wat Tyson bereikt heeft. Zelfs als Tyson gekke heupen en snelle voeten had, zou hij nog steeds verslagen zijn. Waarom? Omdat hij meer kracht had en meer kracht.

Hetzelfde geldt voor Boksen Amsterdam . Kijk eens naar Pound-For-Pound koning Salt. Dat is een grote jongen. Hij gaat niet winnen van een technisch goede 4-2, hij moet een soort van worstel spel hebben om te winnen. Hij ontwikkelt enorme kracht in de laatste stadia van het gevecht, zonder de noodzaak om zijn kracht te gebruiken voor het contact, en dan te proberen het te gebruiken nadat er contact is gemaakt. Met andere woorden, hij moet zijn zwakte in zijn voordeel gebruiken. Ik benadruk dat hij NIET probeert om zijn hoofd langs de kin van zijn tegenstander te laten glippen. Kijk naar veel Tyson gevechten, hij beschermt zichzelf zo veel mogelijk, maar is nog steeds in staat om mensen te KOEN.

Klitschko heeft een mentaal sterk spel. Hij neemt geen grote risico’s, zoals Tyson en loopt geen blessures op omdat hij de technische vaardigheid heeft om te slagen. Dit kan uiteindelijk zijn ondergang worden.

Een jaar later, in zijn tweede gevecht met Zydrunas, liet hij Zrealky vallen in de tweede ronde, in de eersteka van een twee ronden durende saai gevecht dat werd voorafgegaan door een paar scherpe pittige, maar ineffectieve uitwisselingen die weinig deden om de kampioen in de richting van zijn gewenste resultaat te bewegen.

 

Lees meer:

Boksschool Amsterdam 

Boxing Amsterdam 

Boksles Amsterdam

Prive boksles Amsterdam

Boksen in Amsterdam 

Leave a Reply

Your email address will not be published.