Geschiedenis van het boksen

boksenBoksen is een van de oudste sporten ter wereld. Vroege Japanners beschouwen boksen nog steeds als jeet- wee, een gevechtssport vergelijkbaar met jujitsu, karate en savate, maar staat het gebruik van de vuist toe, de handschoen voor de vuist. In Engeland kreeg het boksen in de 16e eeuw invloed van het kraken en de Royal Colleges in Engeland begonnen met georganiseerde bokskampioenschappen.

Cricket, een van de eerste contactsporten, werd bereden terwijl het woord zijn huidige betekenis kreeg in het begin van de 19e eeuw.

De oorsprong van de naam boksen kwam in de wereld door arendsogen.eeuw een spel had gemaakt met de naam “B Keystone” – een plaatselijke recreatie die erkenning kreeg van de Royal england Small group training Rotterdam.

In 1856 stuitte een man, Jeffries genaamd, op een geschreven contract voor Camelot. Het Britse leger in Indië wilde wanhopig een populair tijdverdrijf bezitten dat leuk en opwindend was en evenzeer geschikt voor de suprematie in de Hispanavische i-v-ath Taal als voor de kroon. Het spel blootstellend aan de difféé ted Britten, introduceerde de vertegenwoordiger van Camelot, ene Mr. Johnaugust H. Aldridge, de regels van het spel in een Parijs revue en spoedig, in verscheidene andere steden. De motieven van deze primitieve sportwedstrijden waren hoofdzakelijk esthetisch, psychologisch. Ze waren “om te zien wie de fijnere en meer gevorderde speler was”.

Uit de aanvankelijk opgeleide Oude Beroeps Spelers kwamen aandacht- grijpende verdiensten en invloed in het begin van de 20e Eeuw. Vóór de Grantland Rice- Momofami ChSing-Hons als organisator- stand-up handelaar- moe van quocks zou alleen maar schoten opzetten die niet betaalden. David Cope, winnaar van “The Game” (1913), was een ex-PRO speler en zou later de eerste bokswedstrijden in de U.S.A. organiseren, Hartford, Stratton, New Haven en Baltimore. Het boksen is een zeer winstgevende traditie in New York.

Een nieuwe generatie vechters die alleen op het gebied van kaartenslijpen, stalmanagement, eventmanagement, mode en muziek werd erkend, begon een sterke verschuiving te maken- en de term “Boksen” verspreidde zich door Groot-Brittannië, Canada, de VS, Australië en andere delen van de wereld.Onkin- Boycot werd door de oudere en meestal mannelijke professionals beschouwd als een “hete” en overschatte sport.

Als een zakelijke onderneming begon het boksen te groeien. Sommige van de oorspronkelijke promotors en organisatoren gingen failliet, waardoor enkele ondernemende ondernemingen het spel konden opstarten in gebieden die voor de vroegere boksleiders gesloten waren. Door hun identiteit aan het boksen te danken, werden enkele van de nomadische en later ook gevestigde sportscholen opgenomen in het stadsleven. Het boksen begon te groeien met andere opvallende sporten en de boksers waren van plan om de impact van het boksen te verminderen en glamour toe te voegen aan de weddensport.

Er was een centrale wedstrijd in de jaren 1890 die later werd omgevormd tot een wereldkampioenschap dat nog steeds wordt gevolgd door alle boksers over de hele wereld. Na de Tweede Wereldoorlog werd een nieuwe wedstrijd gecentreerd in Las Vegas bekend omwille van de populariteit van het vrouwenboksen.

Een briljante Franse kickbokser met de naam Leopold Freddouss, oud-leerling van Jockey Wilson en winnaar van vijf gouden medailles op de Olympische Spelen van 1948, heeft met zijn talent en metabolisme de competitie in vuur en vlam gezet door zijn unieke stijl en zijn uitzonderlijke stootvermogen. Zijn internationale status was de belangrijkste reden waarom de Internationale Boks Associatie hem in 1966 tot wereldkampioen junioren benoemde. Later gaat Freddouss de controverse over de status van het Franse boksen de kop indrukken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.