Boksen – De Grondbeginselen

boksen

 

“odynamica van het boksen leer je in een Boksschool Amsterdam voor jaren en jaren. Het is niet anders dan een gewone leerschool.”- Muhammad Ali

Er zijn twee soorten boksen: het traditionele boksen en het gemengde boksen. Traditioneel boksen is boksen waarbij de vechter alleen zijn handen gebruikt en op geen enkele andere manier mag aanvallen dan de jab, de rechte linkse jab. De enige manieren om een vuist te maken zijn de jab, de rechte rechtse, de haak, de bovensnede en de voorzet. De opstoot, het rechtse kruis, de linkse hoek en de rechtse haak zijn in wezen open in de gemengde soort boksen, en laat combinaties van stoten toe die de tegenstander zullen doen struikelen.

De stijl “zware zak” is een gemeenschappelijk onderdeel van de gemengde soort boksen. Een zware zak, die vijfhonderd pond of meer weegt, is gemaakt van canvas en wordt aan een muur, plafond of boom gehangen door een systeem van riemen en katrollen waardoor hij, wanneer hij door de bokser wordt geraakt, snel naar achteren beweegt, waardoor hij niet meer naar voren kan bewegen. De bokser, die een paar bokshandschoenen draagt, staat voor de zware zak en moet stoot na stoot uitwerpen, waarbij hij probeert de zak zo snel mogelijk uit te putten.

De boksers worden in een grote arena geplaatst met een vlag die aangeeft wie van de boksers er op staat. De tijdsduur voor elke ronde is vooraf bepaald, meestal één minuut. Als de tijd om is, wint het team waarvan de bokser het eerst het doel van de zware zak raakt.

De regels voor het slaan op de zak zijn als volgt: ten eerste, een stoot die zijn doel mist, wordt niet geteld; ten tweede, elke andere stoot wordt geteld, maar als hij valt of het canvas raakt of de scheidsrechter hem stopt, krijgt de bokser toch een punt; ten derde, als de bokser neergeslagen wordt, blijft hij liggen en krijgt de andere bokser een punt.

De bokser wordt beloond met één punt voor een “knockdown”, twee voor een “double knockdown”, drie voor een “unstoppable knockdown”, en punten worden verloren wanneer de stoten van de bokser hun doel missen of wanneer de batterij door het licht valt (waardoor de volgende bokser zijn stoot niet kan uitbrengen). Een bokser kan zijn tegenstander knock-out slaan door vier stoten snel achter elkaar op de punt te gooien, die het lichaam van de tegenstander omsluiten, wat betekent dat de stoten van de bokser geen effect zouden hebben omdat de tegenstander door de zware zak zou worden afgeketst.

De twee soorten boksen worden “echt” en “opgetuigd” boksen genoemd. Men zegt dat een bokser “echt” is als hij de technieken van één van de volgende stijlen beoefent: Engels, binnendoor en kruis- de haak, de uppercut, de jab, de detail en de haak, de jab, uppercut en de wijde rechte stoot. Van een bokser wordt gezegd dat hij “opgetuigd” is als hij de technieken van de volgende stijlen beoefent: de knokpartij, de klip-van-de-toekomst, het snelvuur, de bob, de jab, de ring, de trapezoïde, de draaiende haak, het Ding, de gerichte, de irrationele jab, de trapezoïde, de bob, de onderhandse, de jab, de Fluwelen Tijger, de jab, de snelle, de rail, de op en onder, de Vickie–Vazquez, straatloper, Y vervelende hond, souvenirverzamelaar en Y MY!)

De regels van het Olympisch Collegiaal Boksen met betrekking tot de factoren die moeten worden gebruikt bij het bepalen van de winnaar van de bronzen medaillewedstrijd tussen Cuba en Mexico.

De Olympische regels fronsen de wenkbrauwen over het beleid van “gemanipuleerd” boksen om de volgende redenen:

1. Plaats een zware premie op het maken van een zuivere treffer, en het is zelden veilig in het boksen-vegen beide zijn gevaarlijk.

2. Een andere ernstige reden is dat zij aanzetten tot slaan in de mond, aangezien bij het boksen op een slag op de kaak wordt gehoopt, en mondhamers niet anders kunnen dan die winnen.

3. Zij ontmoedigen het gebruik van de stoot, omdat het de zekerste manier is om de eerste klap uit te delen.

4. Bovendien moedigen zij de “veiligheidsslag” aan, die geen verleiding behoeft, aangezien het duidelijk is dat als een slag wordt toegebracht aan de kaak, Illinois zijn verdediging zal opwekken.

Het boksen is een spannende wedstrijd in de permanente sportzaal van de Universiteit van Illinois.

De studenten van de universiteit gaan er met grote gretigheid in, en weten niet wat voor problemen hen te wachten staan. De universiteit is er zeer op gebrand het goede type van haar boksen vanavond te laten zien tot vreugde van haar oplettende en dankbare deelnemers.

De boksers worden opgeleid en moeten zich aan een strikte reglementaire en regelmatige procedure onderwerpen alvorens zij het stadion mogen betreden en de tentoonstelling mogen opvoeren.

De regels hebben strikte regels voor het soort slag dat gegeven moet worden om als slag toe te dienen:

1.

 

Lees meer:

Boxing Amsterdam 

Boksen Amsterdam 

Boksles Amsterdam

Prive boksles Amsterdam 

Boksen in Amsterdam 

Leave a Reply

Your email address will not be published.